Montessori in Nederland
Zoeken

Agenda
Montessori 0-13, de doorgaande lijn!
Datum: 30 maart 2017
Tijd: 14:00 - 00:00
Lokatie: Glorieuxlaan 1 5261 SG Vught
 
Omschrijving:

Montessori 0-13, de doorgaande lijn!
Montessori is en staat voor een doorgaande lijn! Het doorbreken van (organisatorische) schotten en de knip bij 4 jaar en na 3 uur lijkt dan ook logisch!

Wat is er dan allemaal mogelijk? Wat heeft en geeft de montessorivisie als meerwaarde en waarom spreken we over een Montessori Kind Centrum i.p.v. een Integraal Kind Centrum?

De invulling van de conferentie

Centrale sessies, workshops, verrassende werkvormen, met actie en humor. Ontmoeten en uitwisselen, kennis opdoen en kennis delen, inspiratie en energie creëren en dat in een inspirerende omgeving: Dat is het plan.

Wat komt zoal aan bod

De 7 beloftes van 0-4 jaar, de doorgaande ontwikkelings- en leerlijn en het kindwerkdossier, de ruimte en inrichting van je locatie, de kansen van een MKC en het hierbij behorende ondernemerschap.

Op donderdag 30 maart 2016 beginnen we om 14.00 uur en de volgende dag, vrijdag 31 maart 2016, sluiten we om 14.00 uur de conferentie af.

Inschrijven
Natuurlijk wilt u hier bij zijn! U kunt zich inschrijven bij martine.ontwikkelcentrum@montessori.nl. Na de inschrijving ontvangt u van ons:
- de bevestiging;
- een vragenlijst en
- een opdracht.

Deze laatste twee hebben wij nodig voor onze voorbereiding. Dit om voor ieder het programma zo op maat mogelijk te maken. Ook sturen we gelijk de factuur met het (dringende) verzoek deze vooraf te betalen. Het programma is bedoeld voor de directeuren (directies) van alle montessorischolen, maar u kunt de uitnodiging ook doorsturen naar de leidinggevenden van de kinderorganisatie waar u eventueel al mee samenwerkt of mee samen wilt gaan werken. Ook zij zijn van harte welkom! Heeft u al een MKC, bent u bezig met de opzet, of maakt u hiervoor plannen? Wij bieden een gevarieerd programma en voor ieder wat wils! We vragen het bedrag van € 480,- per persoon om dit programma kosten dekkend te krijgen. Dit is inclusief de overnachting in het prachtige landhuis en het eten natuurlijk.

We hebben 60 plekken, vol is vol...
De werkgroep bedankt ieder voor uw interesse! Annouschka Hoevers, Babs Boender Jeannette Ridderhof René Derksen, Martine Lammerts 


Nieuws
17/03/2017 Scholenfusie: Apollo Prinsenbeek en Montessori+ Breda
Lees meer
17/03/2017 AOb: 'Investeer ook na de verkiezingen in onderwijs'
Lees meer
Agenda
30/03/2017 Montessori 0-13, de doorgaande lijn!
Lees meer
04/04/2017 Taalrondes en teksten schrijven in het Montessorionderwijs - 3e bijeenkomst Deventer
Lees meer
06/04/2017 Algemene Ledenvergadering op donderdag 6 april 2017
Lees meer
Montessori Magazine